V Česku přibude další banka, PPF získala licenci

Praha – Na českém trhu bude brzy zase o jednu banku více. Dceřiná společnost finanční skupiny PPF – PPF Brusson – získala licenci České národní banky. Pod názvem Air Bank začne poskytovat bankovní služby občanům ve druhé polovině letošního roku. Rozhodnutí centrální banky o udělení licence nabylo právní moci v úterý.

„Za dlouhá léta, kdy v různých zemích podnikáme ve finančních službách, jsme nashromáždili dostatek zkušeností a získali kvalitní manažery. Na těchto znalostech a osobnostech jsme teď postavili banku, která bude jednoduchá, srozumitelná a hlavně hodně osobní,“ uvedl akcionář PPF Group Jiří Šmejc.

PPF je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Aktiva skupiny dosahují přibližně 12 miliard eur (zhruba 300 miliard korun) a zahrnují společnosti z bankovnictví, pojišťovnictví, energetiky, těžby drahých kovů, nemovitostí a maloobchodu.

Hlavním akcionářem skupiny PPF je s 94,25 procenta nejbohatší Čech Petr Kellner, Šmejc vlastní pět procent. PPF vyvíjí své aktivity v zemích střední a východní Evropy, v Rusku a zemích Společenství nezávislých států a také v Asii.