Vodafone začal dobíjet kredit na přepážkách České pošty

Praha - Tuzemský telekomunikační operátor Vodafone nabízí dobíjení kreditu do mobilních telefonů přímo u přepážek na všech pobočkách České pošty. Pošty dosud prodávaly jen dobíjecí kupóny českých mobilních operátorů. Zákazníci Vodafonu si tak od pracovníků pošty mohou na přepážkách nechat dobít kredit částkou od 200 do 9 999 korun, služba je přitom nabízena na všech 3 300 pobočkách. Podobnou službu chystají i oba konkurenti Vodafonu, společnosti T-Mobile a Telefónica. Nabídnou ji zřejmě během srpna.

Vodafone tak chce dobíjením na poštách nahradit výpadek možnosti dobíjet kredit přes terminály loterijní společnosti Sazka. Spolupráci se Sazkou operátoři ukončili na začátku roku, když jim zadlužená Sazka přestala platit. Dosud ji obnovila pouze Telefónica.

„Jsme první, kdo zákazníkům s předplacenými kartami umožňuje dobíjet kredit rychle a jednoduše na nejbližší pobočce pošty, kam chodí pravidelně. Zjednodušíme tak život více než milionu našich zákazníků, které ovlivnil výpadek dobíjení přes terminály Sazky,“ uvedl ředitel prodeje nefiremním zákazníkům Vodafonu Martin Pejša.

V současnosti Vodafone nabízí 23 tisíc dobíjecích míst. Mimo značkových prodejen operátora jsou to například bankomaty, pokladny obchodních řetězců, síť sázkových kanceláří Tipsport nebo některé čerpací stanice.

Vydáno pod