Harrods už nabízí i luxusní jachty

Londýn – Londýnský Harrods už dlouho platí za místo, kde se dá pořídit téměř cokoliv. Slovíčko téměř v posledních letech navíc dostává na frak a v jednom z nejslavnějších obchodních domů dnes již pořídíte i jachtu. Harrods má nyní v nabídce celkem 19 jachet od londýnské jachtařské společnosti Watkins Superyacht.

Přestože za výkladní skříní Harrods jsou umístěny jen modely, skutečné lodě se zde dají objednat. Obchodní dům Harrods tak udělal další krok směrem ke svým nejnáročnějším zákazníkům. „Měli jsme zákazníky, kteří prošli kolem, a teď se o naše jachty vážně zajímají. Buď je chtějí přímo koupit, nebo jen půjčit na víkend,“ říká šéf reklamy a sponzoringu Harrods Guy Chesterton.

Adrian McCourt, ředitel, Watkins Superyachts

„Větší lodě se můžou stavět i dva roky. Stavba nejluxusnějšího Marsu může trvat i roky tři.“

Jachty nově v Harrods (zdroj: ČT24)

Například plachetnice, která patří k těm levnějším v nabídce, se dá koupit za zhruba 200 milionů korun. Zatímco 90metrů dlouhá jachta Mars se šesti palubami lze pořídit za skoro tři miliardy.

Podle společnosti, která lodě dodává, i jachtařský průmysl zasáhla krize. Ovšem nebojí se, že by o jejich výrobky nebyl žádný zájem. Výpadek prodejů totiž vyrovnávají milionáři z rozvíjejících se trhů, hlavně z Číny.