České banky chystají desítky nových poboček

Praha – České banky chystají další vlnu nových poboček. Podle průzkumu mezi velkými tuzemskými bankami chtějí už do konce roku otevřít desítky nových institucí, a to ve velkých i malých městech. Zatímco největší tuzemská banka Česká spořitelna se v rozšiřování své sítě drží při zemi a spíše modernizuje stávající pobočky, počet nových peněžních úřadů jejích největších konkurentů dosáhne v příštích měsících dvouciferných čísel.

Například Raiffeisenbank plánuje ještě letos a příští rok otevřít zhruba 40 nových poboček a poradenských center, GE Money Bank chce ještě letos zprovoznit celkem 12, UniCredit Bank pak zhruba 20 nových poboček včetně franšízových. Česká spořitelna chce letos ještě otevřít šest nových poboček. Dalších sedm plánuje přemístit do atraktivnějších prostor a zhruba 50 jich modernizovat, jak sdělila Klára Pačesová z tiskového oddělení banky. V současnosti má Česká spořitelna 653 poboček.

Celkem 396 poboček má nyní k dispozici Komerční banka. UniCredit Bank, která loni na podzim ohlásila expanzi své pobočkové sítě mimo jiné i za pomoci poboček franšízového typu, má nyní 97 obchodních míst. Raiffeisenbank momentálně obsluhuje klienty na 115 pobočkách a řadě dalších poradenských a hypotečních center. GE Money Bank má nyní 245 poboček.

Rozhovor s Petrem Zámečníkem (zdroj: ČT24)