Ostrá svačinka – v mléčné rýži Müller byly kusy skla

Brno – Lidé, kteří si v posledních dnech v tašce spolu s nákupem přinesli mléčnou rýži Müller, by měli zpozornět. Některé kelímky totiž můžou kromě oblíbené pochoutky obsahovat i úlomky skla. Systémem rychlého varování na to dnes upozornila Státní veterinární správa. Mléčný dezert se bude stahovat z trhu.

Informace se týká tří druhů – Mléčné rýže Müller dietní přírodní, skořicové a s třešněmi. Kousky skla mohou obsahovat výrobky s datem spotřeby do 23. května. Německá mlékárna do Česka dovezla 12 tisíc kelímků, které už jsou aktuálně na pultech obchodů. Společnost Müller v Německu stahuje výrobky z trhu i od zákazníků.

„Státní veterinární správa všechny odběratele kontaktuje, informuje, výrobky se budou stahovat,“ řekl mluvčí veterinární správy Josef Duben s tím, že podobný případ už v minulosti stal.

Podle Dubna se dá jen těžko říct, jestli jsou čeští spotřebitelé ohroženi. Kousky skla podle něj zřejmě nejsou velké a nemusejí být zdaleka ve všech baleních. Když však má někdo tyto mléčné dezerty s datem spotřeby do 23. května doma, udělá dobře, když je do obchodu vrátí, dodal.

Vydáno pod