Zastaví spanilou jízdu Simpsonových nedostatek peněz?

Los Angeles – Stejně jako Homer mnohdy nedokázal dostatečně finančně zabezpečit svou rodinu, řeší podobný problém i tvůrci seriálu Simpsonovi. Americká televizní společnost 20th Century Fox Television, jež seriál o animované rodince, který je populární na celém světě, produkuje, v úterý uvedla, že si výrobu dalších dílů za současného „obchodního modelu“ nemůže dovolit. Televize patřící pod křídla mediálního konglomerátu News Corporation chce výrazně snížit odměny dabingovým hercům. Ti s tím ale nesouhlasí, jak informovala agentura Reuters.

20th Century Fox Television

„Domníváme se, že tento brilantní seriál může a měl by pokračovat, ale nemůžeme vyrábět budoucí řady za těchto finančních podmínek.“

Herci, kteří animovaným postavičkám satirické komedie propůjčují hlasy, odmítli navrhované snížení mezd o 45 procent. „Doufáme, že budeme moct dosáhnout dohody s hlasovými herci tak, aby Simpsonovi mohli bavit diváky původními epizodami mnoho příštích let,“ uvádí televize Fox.

Simpsonovi
Zdroj: ČT24

Podle zprávy na serveru The Daily Beast má šest klíčových dabingových herců problémy se snížením svých odměn. Jsou mezi nimi Dan Castellaneta (Homer), Julie Kavnerová (Marge), Nancy Cartwrightová (Bart) i Yeardley Smithová (Líza). Až do nynějška byl každý z nich zvyklý na osm milionů dolarů (téměř 150 milionů korun) za sezonu. Ovšem v případě, že se na nových smlouvách nedohodnou, hrozí seriálu konec.

Simpsonovi jsou nejdéle běžícím komediálním seriálem v amerických televizích. První díl byl odvysílán v prosinci 1989. Vysílá se ve více než stovce zemí v 50 jazykových mutacích a jeho tržby jdou do miliard dolarů.