Nečekané řešení? Sazka by se mohla spojit s Fortunou

Praha - Situace kolem Sazky by mohla vyústit v nečekané řešení. Zadlužená loterijní společnost by se podle časopisu Týden mohla spojit s konkurenční Fortunou patřící investiční skupině Penta. Do společného podniku by pak vložily své pohledávky i věřitelské skupiny PPF a KKCG.

„Odstranilo by to hrozbu všemožných soudních sporů a bylo by to byznysově nejčistější,“ uvedl zdroj Týdne. Penta a PPF informaci nekomentovaly, KKCG jednání popřela.

Vklady jednotlivých podílníků v nově vzniklé loterijní firmě by se ocenily a podle toho by se vypočetla výše jejich podílu. Podíly by se navíc mohly po nějaké době přecenit. Účastníci transakce by zároveň měli právo získat po určité době podíly ostatních spoluvlastníků.

Plán podle Týdne nepočítá s tím, že by nově založené firmě šéfoval dosavadní generální ředitel Sazky Aleš Hušák. Firma by mu ale zajistila „triumfální odchod“ a vysoké odstupné.

Do úpadku poslal Sazku Městský soud v Praze 29. března kvůli problémům se splácením výstavby vysočanské O2 areny. Soud způsob řešení situace Sazky dosud nestanovil, zatím se předpokládá, že povolí reorganizaci. Společnost by tak nadále fungovala podle soudem schváleného plánu, na jehož vypracování se obvykle podílejí věřitelé, dlužník a insolvenční správce. Většinovými držiteli dluhopisů jsou společnosti kontrolované investičními skupinami PPF a KKCG.

Vydáno pod