Do Česka přijíždí čím dál víc čínských turistů

Praha - Česká republika se stala oblíbenou destinací čínských turistů. Mezi návštěvníky, kteří přijíždějí do Česka z asijských zemí, nejrychleji roste podíl turistů právě z Číny, za posledních pět let jejich počet stoupl dokonce pětkrát. Podle statistického úřadu jich jen v minulém roce navštívilo Česko 80 tisíc. V zahraničních turistech, kteří k nám míří z Asie, zatím ale vedou Japonci.

Číňané utrácí vysoké částky a bydlí v luxusních hotelech. Pro český cestovní ruch je to samozřejmě pozitivní věc. „Číňané představují velmi lukrativní klientelu vzhledem ke svým průměrným výdajům na osobu a na jednu cestu do Evropy. Tato částka činí přibližně 1400 dolarů,“ tvrdí ředitel Mag Consulting Jaromír Beránek.

Zájem o čínské turisty projevili i pražští zastupitelé, kteří do hlavního města pozvali zástupce největších čínských cestovních kanceláří a leteckých společností. Magistrát pozvání odůvodnil potřebou zvýšit počet čínských turistů, kteří by zemi během dovolené v Evropě navštívili. Turisté z jihovýchodní Asie totiž zpravidla dělí svoji návštěvu Evropy mezi několik zemí. Zvýšení zájmu čínských návštěvníků o Česko by mohlo znamenat zavedení pravidelného leteckého spojení mezi Prahou a některou z čínských metropolí.

Čínští turisté v Česku (zdroj: ČT24)