Klienti zkrachovalé CK West Holiday jsou zpět v ČR

Praha - Přibližně 80 klientů cestovní kanceláře West Holiday, která v pátek vyhlásila úpadek, se dnes vrátilo z Turecka zpět do Česka. Letadlo s nimi přistálo v Praze-Ruzyni kolem 18:00. Řekla to dnes Renata Svobodová, mluvčí České podnikatelské pojišťovny (ČPP), u které byla CK pojištěna proti úpadku.

„Podle sdělení asistenční služby Global Assistance bylo na palubě všech přibližně 80 klientů,“ uvedla mluvčí pojišťovny, která návrat turistů do Česka zajistila prostřednictvím charterového dopravce Holidays Czech Airlines. Dalších 64 klientů, kteří podle aktuálních informací ČPP zakoupili zájezd u cestovní kanceláře West Holiday a na svou dovolenou již neodletí, mohou u České podnikatelské pojišťovny nárokovat náhradu vzniklé škody, sdělila dnes mluvčí pojišťovny Svobodová.

Klientům budou jejich peníze vráceny formou pojistného plnění na základě Oznámení o škodní události. Informace pro poškozené klienty jsou k dispozici na internetových stránkách www.cpp.cz. Vyplněný formulář je třeba odeslat na korespondenční adresu pojišťovny nebo e-mailem co nejdříve, nejpozději do šesti měsíců.     

V letošním roce zkrachovalo nebo jiným způsobem ukončilo činnost sedm cestovních kanceláří. Byly to CK - Karma tour, Pressburg, Parkam holidays, Via Vera, Viva Monde a CK Company diamond wind.