Pepsi stahuje z trhu šarži ochucené vody

Brno - Společnost PepsiCo CZ stahuje z oběhu jednu šarži ochucené vody Toma Natura Plus s příchutí broskev-jasmín. Informovala o tom Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) s odkazem na oznámení firmy PepsiCo. Podle vyjádření výrobce byla jedna šarže vody chuťově i vzhledově závadná. Kontaminována byla šarže jedenapůllitrové vody s označením L12422/01:55.

„V tuto chvíli již známe výsledky opakované mikrobiologické analýzy, které ukázaly, že kontaminovány byly jen ochucené vody z počátku výrobního cyklu. Kontrola vyvrátila další problémy jak u předchozích šarží, tak i v následné výrobě,“ uvedla firma PepsiCo v tiskovém prohlášení. Firma prý závadu zjistila poté, co dostala jednu reklamaci.

Firma na svých stránkách uvádí, že ke konci minulého týdne se jí vrátilo zboží od všech zákazníků, kteří měli daný produkt na skladě. „Byla zajištěna celá jedna závadná paleta ze začátku výroby. Nadále probíhá kontrola v řetězcích Kaufland, prodejny Globus a ROSA market provádějí stažení po své ose,“ uvádí firma na svých stránkách.