Sazka na lopatkách nahrává Fortuně, pospíší si s novinkami

Praha - Fortuna urychluje start své loterie. Stírací losy s jejím logem půjdou do prodeje už v květnu a číselné hry odstartují na přelomu letošního července a srpna, což je o tři měsíce dřív, než bylo původně plánováno. Fortuna tak reaguje na aktuální tržní situaci, kdy se její největší konkurent – Sazka – potýká s existenčními problémy.

V posledních dnech se prý na Fortunu hromadně obrací stávající provozovatelé terminálů společnosti Sazka s dotazy na možnou spolupráci. Fortuna chce vyjít tomuto zájmu aktivně vstříc.

„V červenci nasadíme prvních tisíc on-line terminálů, pomocí kterých spustíme zatím jednu loterijní hru a dobíjení u všech mobilních operátorů. Jistě ale neuspokojíme celou poptávku, proto v této fázi prodejce budeme vybírat dle předem stanovených kritérií. Není přitom důležité, zda jde o dosavadního provozovatele terminálu Sazky, hledáme ty nejlepší místa pro naši loterii,“ uvedl ředitel Fortuna loterie Martin Illner. Do konce roku 2011 plánuje přidat dalších více než tisíc on-line loterijních terminálů.

Rozhovor s Martinem Illnerem (zdroj: ČT24)

Martin Illner, ředitel Fortuna loterie:

„Sazka teď nabírá asi čtvrtinu toho co normálně, čili je asi 75 procent neuspokojených loterijních hráčů, kteří by rádi hráli sportku. My věříme, že jim nabídneme při našem startu produkt, který pro ně nebude cizí, který pro ně bude jako stará pohodlná židle, ve které seděli, když hráli sportku.“

„Rozhodně popíráme obvinění, že spolupracujeme se Sazkou. Žádná taková spolupráce nebo jiná dohoda neexistuje. Na podobné hrátky nemáme čas, jedeme na plné obrátky, abychom naše loterijní hry a další služby spustili v avizovaných termínech,“ upozornil Illner. Majitel Fortuny, skupina Penta, nabídl Sazce úvěr na splácení dluhů společnosti. Smlouvy o tomto úvěru ale neschválil předběžný insolvenční správce Sazky, později pak ani její prozatímní věřitelský výbor.

Fortuna Entertainment Group je vedoucím poskytovatelem kurzových sázek ve střední a východní Evropě. V Česku je Fortuna dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je nadále československá finanční skupina Penta.