Čistka na DPP. Skončilo šest Dvořákových spolupracovníků

Praha – Řady Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) opustilo po odchodu generálního ředitele Martina Dvořáka šest jeho blízkých a vysoce postavených spolupracovníků. Informaci přinesl server iHned.cz s tím, že šestice zaměstnanců musela DPP opustit okamžitě, při odchodu dvou z nich dokonce asistovala bezpečnostní služba, která zapečetila jejich kanceláře.

Jedním z nich byl vedoucí oddělení IT, který dostal jen pár minut na vyzvednutí osobních věcí z kanceláře. Bezpečnostní pracovníci podniku mu poté přelepili dveře páskou a vyvedli ho z budovy. „K zapečetění kanceláří lidmi z bezpečnostního úseku firmy došlo u obchodního a IT oddělení. Mělo to zamezit odnesení některých důležitých materiálů,“ sdělil Hospodářským novinám zdroj obeznámený s děním v DPP.

Oficiálně sice zaměstnanci opustili firmu po dohodě s novým vedením, podle informací serveru iHned.cz se však v podniku stali nežádoucími. Další dohody o ukončení pracovního poměru uzavřeli ještě šéfka Dvořákova sekretariátu, vedoucí správy nemovitého majetku, šéfové interního auditu a obchodního oddělení. Odejít musela i Dvořákova sekretářka.

Mluvčí DPP Ilona Vysoudilová se k výpovědím nechtěla vyjádřit, následně je potvrdila předsedkyně představenstva DPP Magdalena Češková. „Mohu vám potvrdit, že tito lidé skutečně ukončili svůj pracovní poměr v dopravním podniku, a to dohodou. Rovněž mohu potvrdit, že ve dvou případech skutečně došlo k zapečetění kanceláře. Některá uvolněná pracovní místa byla ihned obsazena lidmi zevnitř podniku, na některá je vypsáno výběrové řízení,“ řekla Češková.

Po Martinu Dvořákovi, který z funkce generálního ředitele rezignoval 1. prosince, už dříve rezignoval například ekonomický ředitel Ivo Štika nebo bezpečnostní ředitel Antonín Fedorko.