Gayové mají v New Yorku svůj hotel

New York - V New Yorku se otevírá první hotel pro gay klientelu. V centru metropole byly dosud spíš hotely s tolerantní známkou gay-friendly. Podniky a služby pro homosexuální komunitu vynesly vloni na celém světě 47 miliard dolarů. V hotelu poblíž Times Square se ale mohou ubytovat i heterosexuální páry. Jeho majitel si totiž přeje, aby prostory zůstaly otevřené pro kohokoli.

„Ve městě jsme přišli o spoustu gay barů, gay klubů a restaurací. Žádný gay hotel tu ale předtím nebyl, tak jsem se rozhodl, že ho otevřu sám. A vítáme i běžné páry. Jsme přímo v centru,“ vysvětluje prezident Out NYC hotelu a dodává: „Pomáhá nám legalizace sňatku homosexuálů v různých amerických státech a taky změna zákona - konec povinnosti mlčet o homosexuální orientaci v armádě. Jdeme tedy dál za tím, aby takové páry mohly najít služby, které jim vyhovují.“ 

Tento hotel nemá ale jenom třímístné ceny za pokoj, bydlet se dá i v pokoji po čtyřech za 99 dolarů za noc, což se dá srovnat s přespáním v lepším hostelu ve středu Manhattanu.

Reportáž Radky Hlisnikovské (zdroj: ČT24)
Vydáno pod