Luxusní značka Maybach končí, nahradí ji Mercedes

Praha - Luxusní značka Maybach letos končí. Od příštího roku její auta nahradí největší modely Mercedesu. V Praze přesto představili nejdražší typ Maybachu, otevřenou limuzínu Landaulet. Je to zřejmě jediná příležitost ji v česku vidět na vlastní oči - omezená série je totiž vyprodaná a všechna auta šla do zahraničí.

Maybachy jezdí i po českých sinicích. V České republice se prodalo sice jen asi 5 aut této značky, ale nejdražší a nejexkluzivnější Maybach se prodal právě v Česku. Základní model značky přitom stojí přes 300 tisíc eur, horní hranice je otevřená.

Maybach je německá luxusní automobilka. Byla založena v roce 1909 Wilhelmem Maybachem a jeho synem Karlem a původně byla dceřinou společností Zeppelinu. Dnes společnost vlastní Daimler AG se sídlem ve Stuttgartu.

Jednou budou vozy Maybach možná také ceněnými veterány, značka totiž jedenáct let po svém znovuzrození zanikne. Za tu dobu bylo vyrobeno celkem kolem 3 000 vozů.

Maybach končí (zdroj: ČT24)

Maybachu  konkuruje jen Bentley a Rolls Royce, který vládne segmentu nejluxusnějších vozů a ročně prodá skoro tolik aut co Maybach za 10 let. Rolls Royce si v posledních letech získal oblibu na trzích, jako jsou Čína a arabské země.

Model Maybach Landaulet spojuje limuzínu a kabriolet a připomíná tak luxusní předválečná auta. Vůz má 12 válců, 630 koní a stojí v základním vybavení přes milion eur. Pasažéři Maybachu mají přitom k dispozici nevídaný luxus jako polohovatelná křesla, ledničku, bar nebo nádobí ze stříbra. A v Landauletu při dobrém počasí i volný výhled na oblohu.

Vydáno pod