Zdražování pohonných hmot pokračuje druhým týdnem

Praha – Po vlně zlevňování přichází vlna zdražování. Pohonné hmoty druhý týden po sobě zdražují. Nejprodávanější benzin Natural 95 podražil v průměru o 19 haléřů na 36,17 koruny na litr. Cena nafty rostla o něco více, když se na čerpacích stanicích prodávala v průměru o 35 haléřů dráž, tedy za 35,57 koruny za litr. Nejlevněji mohli řidiči tankovat v Ústeckém kraji.

Ačkoliv začátek letních prázdnin doprovázelo zlevňování, dnes už pohonné hmoty nastoupily na běžný jev zdražování během léta. Prázdniny totiž představují hlavní motoristickou sezonu. Vysoko se navíc pohybují také ceny ropy na burze a zlevňování benzinu nenahrává ani vývoj české koruny. Odborníci proto nyní předpokládají, že ceny pohonných hmot dál porostou. 

Nafta se v Česku prodávala v průměru za 35,57 korun za litr, přičemž nejlevněji mohli natankovat řidiči u čerpacích stanic v Ústeckém kraji, kde nafta stála 34,79 korun za litr. V Ústeckém kraji ale tankovali nejlevněji i řidiči benzinových motorů, nejprodávanější benzin Natural 95 tam stál v průměru 35,48 korun za litr.

Ceny benzinu a nafty v českých krajích
Zdroj: ČT24/CCS