Skylink a CS Link připravují odpojení neplatičů

Praha - Skylink a CS Link připravují odpojení současných neplatičů servisního poplatku od satelitních služeb. Dojde k tomu po 30. září. Většina zákazníků poplatek uhradila či si vyměnila kartu, čímž získala čas navíc. Společnosti zavedly od září 29korunový servisní poplatek k dosud bezplatným službám Free a Gratis. Zdůvodnily to rostoucími náklady. Český telekomunikační úřad vede se společnostmi správní řízení.

Zákazníci můžou dostat odklad, jinak musí platit

Zákazníci mohou z placení získat až dvouletý odklad, pokud si zaregistrují novou kartu pro příjem satelitní televize. Odklad na jeden nebo dva roky platí podle data registrace nové karty. Pokud se rozhodnou kartu si nezměnit a poplatek neplatit, bude jim k 30. září automaticky vypovězena smlouva.

Z názvu Gratis se stal Digital

Přesné počty zákazníků společnost nezveřejňuje, ale dohromady by mělo jít o více než jeden milion uživatelů. V souvislosti se zavedením servisního poplatku změnil Skylink název své služby Gratis na Digital.

Firmě hrozí pokuta až 25 milionů korun

ČTÚ začal firmu vyšetřovat kvůli podezření z klamavé obchodní praktiky. Firma, která má sídlo v Lucembursku, zároveň dosud neoznámila zahájení své podnikatelské činnosti na území ČR. Dohromady jí hrozí pokuta až 25 milionů korun. Skylink a CS Link od jara letošního roku vlastní firma M77 Group.