Pošta bude brzy doručovat pračky a ledničky

Praha – Česká pošta chystá pro své zákazníky nové služby. Chce je spustit v nejbližších měsících. Půjde například o textové zprávy oznamující uložení balíků. Na ty se mohou zákazníci pošty těšit už na začátku dubna. Pošta také zvýší povolenou hmotnost balíků ze 30 kilogramů až na jednu tunu. Píší o tom dnešní Lidové noviny.

Pošta bude doručovat i večer

Šéfka pošty Marcela Hrdá:

„Textové zprávy, kterými budeme ohlašovat uložení balíků, začnou chodit 1. dubna. Zvýšíme rovněž maximální váhu balíku z 30 na tisíc kilogramů.“

Nově si tedy poštou budou Češi moci nechat zaslat lednice nebo pračky, které si objednají v internetových obchodech. „Zájem o posílání těžších věcí tady jednoznačně je, přes 30 kilo má řada věcí z bílé techniky. Pro nás je to zajímavá část trhu, logistiku i pobočky máme, tak proč bychom to nemohli dělat,“ uvedla Hrdá.

Pošta navíc rozšíří počet míst, ve kterých bude balíky doručovat až do 19:00 místo do současných 16:00. Zatímco dosud mohli v podvečer dostat balíky jen obyvatelé krajských a okresních měst, nyní se večerní doručování rozšíří i na jejich okolí.

O večerní doručování mají lidé velký zájem. Poté, co pošta začala balíky dodávat až do sedmé večer, se procento doručených zásilek zvýšilo z 50 na 90. „Je však do budoucna třeba novelizovat poštovní zákon, protože ten praví, že smíme doručovat pouze do šestnácté hodiny,“ dodala šéfka pošty.