O O2 arenu má zájem sportovní gigant AEG

Praha – Jedním ze zájemců o multifunkční O2 arenu v Praze, hlavní břemeno finanční tíže loterijní společnosti Sazka, je i americká firma Anschutz Entertainment Group (AEG). Vedení Sazky spolu s jejími akcionáři již intenzivně jedná o prodeji haly s několika zájemci, AEG je přitom světovým gigantem provozujícím sportovní haly, arény i kluby. Informaci přinesl server Aktuálně.cz s tím, že ji získal od jednoho z účastníků vyjednávání kolem Sazky, který požádal o zachování anonymity.

„Mohu pouze potvrdit, že vedeme jednání se dvěma až třemi zájemci o arénu, ale nemohu prozradit žádné bližší podrobnosti, dohodli jsme se na tom se zmíněnými zájemci,“ reagoval pro server mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. O osudu haly nebude rozhodovat přímo Sazka, ale její majitelé, čili sportovní svazy a sdružení, které kontrolují více než 99procentní podíl ve firmě Bestsport, majiteli vysočanské haly.

AEG je největší světový vlastník sportovních hal, arén a klubů. Jeho součástí je ale také AEG Live, druhé největší zábavní impérium na světě pořádající koncerty či show v Americe i Evropě. AEG patří kupříkladu O2 arena v Londýně, obří haly ve Spojených státech, Nizozemsku či Švédsku. Je také podílovým vlastníkem basketbalového klubu LA Lakers a fotbalového týmu LA Galaxy.

Vlastníkem AEG je jedenasedmdesátiletý Philip Anschutz, jehož řadí časopis Forbes na 34. místo žebříčku nejbohatších Američanů. Jeho majetek se v říjnu 2010 odhadoval na 7 miliard dolarů.