Elvisovo sídlo je na prodej

Los Angeles - Zsa Zsa Gaborová, třiadevadesátiletá hollywoodská herečka, prodává své sídlo ve čtvrti Bel Air. Zámek, který kdysi patřil i Elvisi Presleymu, je k mání za 28 milionů dolarů (zhruba 495 milionů korun). Herečka je nemocná a peníze nutně potřebuje na lékařské ošetření. Každý měsíc ji totiž stojí 21 tisíc dolarů a levná není ani údržba nemovitosti.

Na vrcholu své slávy byla Zsa Zsa Gaborová před 59 lety. Dnes je již v letech a pro nemocnou dámu je lékařská péče příliš drahá. Se svým devátým manželem tak nemají dostatek peněz na placení účtů. Prodávají proto svoji luxusní rezidenci. Nový majitel získá nejen obytnou plochu o rozloze téměř 2 000 čtverečních metrů, ale také adresu v jedné z nejnoblesnějších čtvrtí Los Angeles.

S manželem využívají jen dvě místnosti z 28

Prodej sídla Zsa Zsy Gaborové (zdroj: ČT24)

„Používáme jen dva pokoje, všechny ostatní jsou zamčené. Nemá smysl, aby dva lidé žili na tak velkém prostoru. Měsíčně musíme platit účty ve výši 56 tisíc dolarů. Rozhodli jsme se proto prodat dům a zaplatit dluhy,“ říká manžel Zsa Zsy princ Frederic von Anhalt.

Sídlo si herečka pořídila v 70. letech, kdy po smrti Elvise stálo 600 tisíc dolarů. Ovšem nehodlá se vzdát ani přepychu a stěhuje se s manželem do nového luxusního bytu.

Gaborová se narodila v roce 1917 v Budapešti v tehdejším Rakousku-Uhersku. V roce 1936 se stala Miss Maďarska a poté se vydala do Hollywoodu. Ve třicátých až padesátých letech hrála v televizních seriálech a v desítkách filmů. K nejznámějším patří Příběh tří lásek, Dívka v Kremlu, Dotek zla nebo Moulin Rouge Johna Hustona z roku 1952.