Jak na vzteklé děti? Přeci s tablety!

Londýn - Britské matky našly nové využití pro tablety - snaží se jimi zabavit své malé děti. Přístroje připevní na kočárek a pustí jim video. Nejmodernější kočárky jsou totiž v současné době připravené nejen na tablety, ale třeba i na nabíjení telefonů.

Když už dítě nechce sledovat okolí, může se dívat třeba na pohádku na tabletu přímo ze svého kočárku. „Myslím, že je to skvělé. Kdyby měly moje děti záchvat vzteku, prostě bych jim pustila třeba Hledá se Nemo nebo nějakou jinou pohádku a tak je uklidnila,“ konstatovala Megan Harrisonová.

Vysoce moderní kočárek se zábavou pro své děti můžou pořídit v přepočtu přibližně za 15 tisíc korun. Přístroje je totiž třeba zabezpečit. „Moje dcera by to jinak hodila na zem. Je to docela drahá hračka na to, aby se rozbila. Takhle je to v bezpečí,“ řekla Leslie Venokurová, spoluzakladatelka spolku Matky z velkého města.

Právě za podobné moderní hračky jsou rodiče čím dál ochotnější zaplatit. Ať už jde o tablety, dětské sedačky s telefony, které přehrávají hudbu, nebo třeba kočárek se solárním panelem, který dokáže telefon i nabít. „Poptávka po chytrých telefonech a podobných snadno ovladatelných přístrojích roste, a to i kvůli takovému použití, jako je obrazovka ke kočárkům,“ poznamenala ředitelka marketingu a komunikace Giggle Grace Leeová.

Aplikace pro malé děti nejsou z nejlevnějších

Roste proto i nabídka přístrojů nebo třeba aplikací pro děti. Aplikace zaměřené na děti mladší čtyř let se ale mohou prodražit. Někteří rodiče v Británii například žalovali Apple, protože jim kvůli nim účty stouply v přepočtu i na 41 tisíc korun. Firma většině poplatky odpustila.

Tablety lze využít i k zabavení malých dětí (zdroj: ČT24)