Sociální sítě umí zahýbat s akciovými trhy

New York – Sociální sítě jsou všemocné. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil i rapper Curtis James Jackson přezdívaný 50 Cent. Vložil peníze do firmy vyrábějící nová technologicky pokroková sluchátka a pak její výrobek přes víkend vychválil na Twitteru a na Facebooku. V pondělí akcie firmy trhaly rekordy na Wall Street a rapper si mnul ruce. Počáteční investice do nového produktu mu vynesla 10 milionů dolarů. Kvůli tomu se opravdu vyplatí v sobotu vstávat.

Fenomén sociálních sítí dokáže hýbat i akciovými trhy. Z akcií firmy, která se podílela na výrobě nových sluchátek, udělali fanoušci 50 Centa trhák. Rapper jen nový produkt vychválil na Facebooku a na Twitteru, kde má dohromady přes 13 milionů fanoušků. Ve svých vzkazech své následovníky vyzýval, aby nový produkt vyzkoušeli, sliboval výborné posloucháníčko.

Co se skrývá v nových sluchátkách?

„Jedná se o bezdrátová sluchátka, která jsou zcela převratná. Kvalita zvuku se přenosem nezhoršuje. Věřím, že se stanou velkým hitem,“ popsal produkt, díky kterému 50 Cent vydělal miliony, Mark Krywko, ředitel výrobce sluchátek.

K penězům rapperovi pomohli sociální sítě (zdroj: ČT24)

Fanoušci svému idolu věří, o technologickou novinku se doslova poprali. Akcie společnosti H & H Imports, jež se na výrobě sluchátek podílí, si připsaly za poslední tři dny přes 700 procent své původní hodnoty. Hudebník přitom vlastní zhruba 30 procent akcií této firmy. „Peníze jsem investoval správně. Chtěl jsem vyplnit díru na trhu, a to se povedlo,“ komentoval svůj investorský úspěch.

50 Cent není v investování žádným nováčkem, a tak ví kam sáhnout. Jeden z nejlépe vydělávajících rapperů poslední dekády před lety koupil krachující sodovkárnu Glaceau. I tato investice mu vynesla miliony a navíc ještě 10procentní podíl ve firmě.