Noc na vrcholku žižkovské věže? Za tisíc eur klidně!

Praha – Pražský Žižkov má nové lákadlo pro turisty z Česka i ze zahraničí, kteří mají rádi originalitu, výjimečnost a dobrý výhled. Na věži žižkovského vysílače začal fungovat nový apartmán, který všechny tyto vlastnosti kombinuje a nabízí absolutní soukromí, přepych a výhled na Prahu přímo z postele. Za pobyt v jedné z dominant pražského panoramatu si ale musí zájemci proti běžnému hotelu připlatit, jedna noc tu stojí kolem 1000 eur. Přesto je o jednopokojový apartmán, který funguje od února, velký zájem.

Apartmán ve výšce 73 metrů nad zemí nabízí komfort a moderní vybavení. „Výhody tohoto apartmánu? Je to luxus a hlavně naprosté soukromí, po kterém někteří touží.  Je to prostě něco jiného než to, co nabízí jiné hotely,“ vyjmenovává obchodní ředitelka hotelu Lucie Černá.

Jedna noc vysoko nad zemí přijde na tisíc eur, tedy zhruba 25 tisíc korun. „Je to pro lidi, kteří chtějí něco jiného, třeba jeden chlap tady chce požádat svou snoubenku o ruku. Může to být ale využito i jako konferenční místnost,“ myslí si Černá.

Výhled na Prahu si za to hosti můžou užít i třeba z vany, která je proti celému apartmánu vyvýšena tak, aby z ní bylo lépe vidět a romantice bylo učiněno za dost. Po několika krocích po schodech se dostanou do vyhlídkové restaurace o pár metrů níž. Tady si můžou užít jídlo od místního šéfkuchaře a jak jinak než s výhledem do širokého okolí. „Každý si tady přijde na své. Vaříme česky, mezinárodně a snažíme se plnit přání hostů. Zajímá nás to, co zajímá je,“ slibuje šéfkuchař Ondřej Soukup.

V žižkovské věži vznikl nový apartmán (zdroj: ČT24)

Ti, které zajímá výhled do všech stran, pak můžou samozřejmě výtahem popojet o dvacet metrů výš na veřejnou vyhlídku, kde pak můžou vidět Prahu doslova celou. Prahu mohou návštěvníci žižkovské věže pozorovat z 93metrové výšky usazeni v křeslech, která jim nabízejí kromě výhledu na město i autentické zvuky. Komu je město malé, může se podívat i na projekce jiných částí republiky.

Žižkovská televizní věž je některými lidmi ceněná, dalšími odsuzovaná, přesto se ale stala symbolem Žižkova. Se svými 216 metry se stala nejvyšší pražskou stavbou. Byla postavena podle návrhu architekta Václava Aulického v letech 1985 až 1992. V roce 2000 umístil výtvarník David Černý na pilíře dílo zvané „Miminka“, znázorňující batolata lezoucí nahoru a dolů. Po kladných ohlasech byly sochy o rok později nainstalovány natrvalo. V roce 2009 vysílač obsadil druhé místo mezi deseti nejošklivějšími stavbami světa.