Škodovka omladila Superb

Mladá Boleslav - Škoda Auto představí 19. dubna v Šanghaji ve světové premiéře modernizovanou verzi modelu Superb, kterou pak na evropský trh uvede koncem června. Vůz má přepracovaný design a interiér, nižší spotřebu a nové technické prvky. Prodejní cena zatím zveřejněna nebyla.

Facelift dostanou obě karosářské varianty, Superb i Superb Combi. Příď vozu dostala výraznější podobu s širší maskou chladiče a novým tvarováním předních světlometů. Nová je kapota s logem automobilky, nárazník s mlhovkami a přední blatníky. Poprvé se v řadě Superb objevují bi-xenonové světlomety s integrovanými LED světly pro denní svícení.

Také záď obou variant je přepracovaná, novou podobu mají zadní svítilny. Novinkou jsou i dva nové metalické odstíny šedé a bílé. Inovována byla také kola z lehké slitiny. Pro interiér je k dispozici devět variant tří a čtyřramenných volantů. V nabídce jsou i nové potahové látky a dekory.

Honba za nižší spotřebou

Automobilka uvádí, že motory v novém modelu budou až o 19 procent úspornější. Nejúspornější provedení Superb GreenLine spotřebuje 4,2 litru nafty na 100 kilometrů. Změny se dotkly i nabídky modelů s pohonem všech kol. Vůz se vznětovým agregátem 2,0 TDI/103 kW bude ve verzi 4×4 spřažen s ručně řazenou převodovkou, výkonnější verze „čtyřkolky“ 2,0 TDI/125 kW bude spolupracovat s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Objem zavazadlového prostoru je 595 litrů a u verze Superb Combi 633 litrů. Po sklopení opěradel zadních sedadel vzroste na 1 700, respektive 1 865 litrů.

neni 16:9
Zdroj: ČT24/Škoda Auto

Škoda pro letošek nachystala vedle modernizovaného Superbu dalších šest nových nebo modernizovaných modelů. Na přelomu roku představila novou Octavii třetí generace, ke které v březnu přidala provedení Combi a 4x4. Jejich prodej v Česku začne už tento měsíc. Na červenec automobilka chystá odhalení sportovní Octavie RS. Zhruba v létě by se měl začít vyrábět Rapid v karosářské variantě Spaceback a později také modernizované SUV Yeti. V příštím roce bude vlajkovou lodí nová Fabia.