OBRAZEM: Pařížský hotel Prince de Galles opět láká na luxus

Paříž – Ve francouzské metropoli po dvou letech rekonstrukce znovu ožívá jeden z turistických symbolů města. Slavný hotel Prince de Galles je historická budova s bohatou minulostí. Hotel ale již nepatří Francouzům, nýbrž saúdskoarabské rodině, která tu investovala stovky milionů eur, aby mohla svým hostům nabídnout ten nejlepší luxus ve městě.

Na hosty čeká v Prince de Galles přepych, kvalitní servis a dokonalé vybavení. Kdyby tu ale chtěl strávit jen jedinou noc běžný turista, musel by sáhnout velmi hluboko do peněženky - nebo spíš do životních úspor. Za jednu noc v luxusním apartmá zaplatí host zhruba 2 400 eur (přes šedesát tisíc korun).

Simon Rusconi, hotelový manažer:

„Hotel otevřel v roce 1929 ve stylu Art Deco. Nový majitel se teď rozhodl, že se chce vrátit do té doby a zachovat i design. Oslovili jsme proto nejlepší a nejvyhlášenější pařížské architekty, aby se o to postarali. Vše je úplně nové, ale vlastně původní - pokoje, foyer i restaurace.“

Do hotelu míří hlavně byznysmeni, ale i celebrity

Původně bylo v hotelu 170 pokojů a téměř šedesátka apartmánů. Po rekonstrukci je jich o deset, respektive patnáct méně – ovšem jen kvůli většímu komfortu hostů. „Většina pokojů je propojená. Orientujeme se tak speciálně na lidi, kteří to potřebují. Naši hosti většinou potřebují hodně prostoru - ať už velké rodiny nebo byznysmeni. Naše pozornost se hodně upírá na Blízký východ,“ konstatoval Rusconi. 

Hotel nese jedno z nejslavnějších jmen na světě. Pojmenován je po britském princi Edwardovi, který se později stal na krátkou dobu králem. Jeho pohodlí využily desítky celebrit - od Frederica Chopina přes Winstona Churchilla až po Michaela Jacksona.

Hotel Prince de Galles zrekonstruovala saúdskoarabská rodina (zdroj: ČT24)

Menu? Záleží na sezoně. Speciality ale zaručeny

„Našim hostům nabízíme a vždy jsme nabízeli jen to nejlepší. Používáme nejkvalitnější suroviny světa, výjimečné produkty a vaříme hlavně ve francouzském stylu. Pořád vymýšlíme něco nového - speciálního. Teď je třeba sezona chřestu, tak se soustředíme na něj, příště to bude zase něco jiného,“ řekla šéfkuchařka Stéphanie Le Quellecová. 

Tradiční rezervace vystřídala komunikace s hosty přes sociální sítě. „Zájemce si může nadiktovat cokoliv, co si pro svůj pobyt přeje - splníme všechna jeho přání. Snažíme se jít s dobou a vyplácí se to,“ poznamenal šéf recepce Olivier Rouy. 

Hotel tak dál připomíná slavnou dekadentní jazzovou éru francouzského hlavního města třicátých let. Francouzská tradice v moderním hávu ale něco stojí, a to i kvůli místu, kde hotel stojí - v takzvaném zlatém trojúhelníku - na Avenue George V.