Z obchodů mizí čisticí prostředky i gumáky

Praha - Na likvidaci povodňových škod se připravují i obchodníci. Posilují například dodávky čisticích prostředků, úklidových pomůcek, gumových holínek, ale třeba i balených vod. Hobbymarkety zase nabízejí slevy pro lidi, které povodeň zasáhla.

V odříznutých oblastech se k jídlu lidé dostanou jen těžko a některým nezbývá než čekat na pomoc. Tam, kde velkou vodu čekají, proto rychle zachraňují, co se dá. Mezi nejžádanější zboží zatopených obyvatel teď patří vodní čerpadla a vysoušeče, o které je až čtyřnásobně vyšší zájem.

A ve velkém se prodávají i čisticí a úklidové prostředky. Prázdné police pak nabízí pohled na regál s holínkami. „Během dneška se skutečně doprodaly, ale už se snažíme zásoby doplňovat,“ říká mluvčí Obi Jitka Hoření. 

Reportáž Veroniky Markové (zdroj: ČT24)

Většina hobbymarketů nabízí lidem, které zasáhla povodeň, 20procentní slevu na všechno, co potřebují na vysoušení nebo renovaci. Stačí jen vyplnit jednoduchý formulář, který mají prodejny na webu. Poté je třeba nechat ho potvrdit na magistrátu nebo obecním úřadě.