Plán ECM: Odepsat část dluhu a vyměnit za nové akcie

Praha - Návrh restrukturalizačního plánu developerské společnosti ECM Real Estate Investments počítá mimo jiné s odepsáním části dluhu firmy s možností výměny za nové akcie. Společnost dnes návrh zveřejnila na svém webu. Firma potýkající se s vysokým zadlužením je známá hlavně jako stavitel výškových budov v Praze na Pankráci. Návrh na restrukturalizaci společnosti podpořila minulou sobotu na společném jednání většina jejích věřitelů.

ECM REI a jejím poradcům současně uložili připravit finální dokumentaci navazující na restrukturalizační dohody. Oficiální dokumenty završující tyto dohody by měly být v příslušných orgánech věřitelů projednány a podepsány v průběhu prvního čtvrtletí 2011. ECM REI vykázala za tři čtvrtletí letošního roku ztrátu 69,9 milionu eur, tedy asi 1,7 miliardy korun. Za stejné období roku 2009 byla firma v prodělku 28,08 milionu eur. Developerská firma v posledním roce získávala hotovost prodejem klíčových budov a projektů v Praze na Pankráci. Před časem se zbavila i budovaného multifunkčního centra v Rusku nebo dceřiné firmy spravující nemovitosti. Hlavním projektem firmy je v současnosti především bytový výškový dům City Epoque v Praze na Pankráci.

ECM založil v roce 1991 Milan Janků. V současnosti je většinovým majitelem firmy a zároveň jejím generálním ředitelem. Společnost s akciemi na pražské burze kontroluje prostřednictvím firmy ECM Group. Řadu svých aktiv vložil Janků do společného holdingu se skupinou PPF Petra Kellnera. ECM REI do něj ale nezačlenil.

Petr Kellner
Zdroj: ČT24
Vydáno pod