Finanční úřad udělil první pokutu za nelegální sázení na internetu

Praha – Specializovaný finanční úřad uložil za porušení zákazu přeshraničního sázení pokutu 850 000 korun. Jak uvedlo ministerstvo financí, jedná se o první vysokou pokutu za sázení u zahraničních provozovatelů udělenou fyzické osobě.

Ministerstvo financí upozornilo, že u nelegálních provozovatelů loterií a podobných her není možné sázet, a to ani po internetu. „Vzhledem k tomu, že zahraniční sázkové kanceláře nemají od příslušného orgánu uděleno povolení k provozování loterií, jsou tito provozovatelé nelegální a sázejícím hrozí vysoká pokuta až do výše 10 milionů korun,“ varoval resort.

Seznam firem, které na internetu provozují loterii legálně, je k dispozici na webu MF.

Jedním z důvodů pro omezení zahraničních sázkových kanceláří je podle úřadu ochrana nezletilých sázejících před negativními vlivy hazardu. Zároveň tím stát chce zamezit daňovým únikům. „Stát takzvaným přeshraničním nelegálním sázením přichází ročně odhadem až o několik miliard. Tomu musíme všemi dostupnými prostředky zabránit,“ prohlásil ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Jeho ministerstvo v současné době pracuje na novém loterijním zákoně, který by měl legalizovat, řádně zdanit a regulovat zahraniční internetové provozovatele (více čtěte zde).

Události: První pokuta za internetové sázení (zdroj: ČT24)