Únikové hry: Další možnost, jak přilákat turisty

Praha – Do Česka stále více proniká fenomén tzv. únikových her. V Praze se v pátek otevřela už pátá tajemná místnost. Během šedesáti minut se musí lidé pomocí logických úkolů a hlavolamů dostat na svobodu. Podobné atrakce se poslední dobou šíří Evropou a znamenají vítaný impulz pro cestovní ruch.

Evropou se šíří fenomén únikových her (zdroj: ČT24)

Průkopníky novodobé zábavy jsou v současnosti Maďaři. Jen v Budapešti je podobných místností rovná padesátka. Jejich obliba má podle odborníků přímý vliv na cestovní ruch a jejich počet proto poroste i v Praze. „Pro každého turistu zážitek je rozhodně na prvním místě, protože když turista navštíví destinaci, tak chce zažít něco zajímavého a hra určitě zajímavá je,“ uvedla Jolana Kopřivová Myslivcová z Asociace cestovních kanceláří.

Že jsou únikové hry mezi turisty oblíbené, dokazuje i server Tripadvisor: návštěvníci Prahy je řadí po bok Pražského hradu, Karlova mostu nebo staroměstského orloje. Včera otevřená atrakce láká na ikonu rudolfínské doby: hráči řeší hlavolamy a rébusy okolo Rabbiho Loewa – tvůrce legendárního Golema. Důležitá je tu logika a hlavně dokonalá spolupráce v týmu. Hlavním cílem hry je najít šém a oživit Golema, který soutěžící pustí ven.