Policisté na Kolínsku postřelili při zatýkání mladíka

Cerhenice (Kolínsko) - V obci Cerhenice na Kolínsku dnes policista postřelil dvacetiletého mladíka, na kterého byl vydán zatykač kvůli držení drog. Vrtulník ho s prostřelenou hlavou převezl do Vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích, kde o jeho život nyní bojují lékaři. Případem se už začala zabývat Inspekce ministra vnitra.

Událost se odehrála v Nádražní ulici mezi 17. a 18. hodinou. Muž údajně utíkal před policejní hlídkou a na výzvy k zastavení nereagoval. Podle místních obyvatel vběhl mladík do domu u podchodu, kde se schoval. Policistovi, který běžel za ním, se nepodařilo dveře úspěšné vykopnout, proto dům oběhl. Na zahradě pak mělo dojít k potyčce, při které policista použil služební zbraň a mladíka zasáhl do hlavy. Podle mluvčí středočeské policie Soni Budské vystřelil nejprve do vzduchu.

Mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková uvedla, že mladík má prostřelenou hlavu a jeho stav je vážný, a proto ho do střešovické nemocnice musel dopravit vrtulník. Další podrobnosti nejsou známy.