V pražské Kbelské ulici jsou kvůli uzavírce kolony

Praha - Na frekventované Kbelské ulici, na které o víkendu začaly opravy, se už druhý den tvoří od rána dlouhé kolony. Nejhorší tam byla dopravní situace v ranní špičce. Odpoledne byl provoz hustý, ale plynulý. Stojí tam hlavně kamiony a jejich řidiči musejí počítat až s hodinovým zpožděním. V úseku mezi Kolbenovou a Mladoboleslavskou ulicí jsou kvůli rekonstrukci do konce měsíce uzavřeny dva ze čtyř pruhů. Do konce července by měla vozovka získat zcela nový povrch.

Stupeň průjezdnosti se v opravovaném úseku pohybuje mezi čtyřkou a pětkou. Pro řidiče osobních aut mířících do města se doporučuje objížďka přes Prosek a Vysočanskou estakádu, při směru z centra pak ulicí Českomoravskou a Poděbradskou. Pro nákladní vozy žádná alternativa není. Podle policie tam musí řidiči počítat se zdržením.

„Nejhorší situace je samozřejmě v době dopravních špiček, to je kolem osmé, deváté hodiny ranní a od tří do šesti večer,“ uvedla mluvčí pražské policie Ivana Ježková.

Reportáž Marty Machkové (zdroj: ČT24)

„Situace od rána vypadala velice katastrofálně na příjezdu do Prahy od teplické dálnice D8. Tam byl problém v tom, že tam jsou centrální sklady zásobování pro Prahu, a kamiony tím pádem ucpaly tu hlavní trasu,“ uvedl dispečer ÚAMK Petr Vomáčka.

„Ta komunikace je v naprosto havarijním stavu. Jsou tam vyjeté velké koleje od kamionů, jsou tam propadlé kanály, obrovské výtluky, které jsme po zimě opravili, ten stav už byl natolik neúnosný, že jsme k té opravě museli přes léto přistoupit,“ uvedl mluvčí TSK Praha Tomáš Mrázek.

Kbelská, která byla v dezolátním stavu, má pro dopravu v hlavním městě značný význam, protože plní funkci části Pražského okruhu. Tvoří také spojnici mezi dálnicí D8 a dálnicí D11 spolu s rychlostní komunikací R10.

Rekonstrukce je rozdělena do dvou etap. První začala v sobotu a skončí 1. srpna. Druhá etapa bude následovat a skončí nejpozději 16. srpna.