Černý pátek na silnicích - zemřelo 12 lidí

Praha – Smutné statistiky dopravních nehod v pátek opět prolomily letošní rekord. Od půlnoci zahynulo dvanáct lidí. Pět z nich přišlo o život už v noci při čelní srážce dvou aut na Karvinsku, řidiči ale bourali a umírali i potom. Pozdě večer smutnou bilanci doplnil na Bruntálsku 28letý motocyklista, který nepřežil střet s osobním autem u Horního Benešova. Dosud nejhorší bilance byla v úterý 29. června a v pátek 2. července, kdy shodně zahynulo osm lidí. Při prvním prázdninovém víkendu prodlouženém o dva sváteční dny si nehody vyžádaly celkem 26 obětí.

Černý pátek zahájila noční havárie na Karvinsku, kde na místě zahynuli čtyři lidé a pátý skonal po převozu do nemocnice. Ve dvou autech, která se ve vysoké rychlosti srazila, nikdo nepřežil.

Zemřeli také tři motocyklisté, všichni ve středních Čechách. Na dálnici D1 u Ostředku havaroval motocykl, na kterém jeli tři lidé. Řidič utrpěl pohmožděniny a otřes mozku, jeho spolujezdkyně však byla s vážnými zraněními převezena do nemocnice, kde zemřela. Další motorkář u Vlkavy na Mladoboleslavsku, nezvládl svůj stroj a vjel do protisměru, kde narazil do protijedoucí felicie. Střet s osobním autem nepřežil ani další motocyklista v Dolní Pohledi na Kutnohorsku.

Reportáž Martiny Tlachové a Barbory Straňákové (zdroj: ČT24)

Větší štěstí neměl ani cyklista, který se před čtvrtou hodinou srazil s osobním autem na hlavní silnici z Františkových Lázní do Aše u křižovatky před benzinovou pumpou. Cyklista na místě zemřel. Smrtelná nehoda se stala i na průtahu Karlovými Vary. Při havárii osobního auta jeden člověk zahynul, dva jsou vážně zraněni.

Vydáno pod