Bolestná noc pro střední Čechy – šest mrtvých na silnicích

Praha - Na silnicích Středočeského kraje zemřeli od dnešní půlnoci při dopravních nehodách tři lidé. Dva lidé zahynuli při havárii dvou kamionů na dálnici D5 u Žebráku, další řidič nepřežil náraz do plotu u domu ve Voticích. Stejný počet obětí v kraji měly i páteční havárie, záchranáři nad to zasahovali u 20 dopravních nehod.

„Dva kamiony havarovaly ve 02:00 na 32. kilometru ve směru na Plzeň. Byla tam dvě úmrtí,“ informoval mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Podrobnosti zatím neměl. Ve Voticích nad ránem naboural do oplocení domu devětapadesátiletý řidič. Na místě byl mrtvý. „Je možné, že měl zdravotní potíže,“ dodal Truxa. Obě havárie se vyšetřují.

Před páteční půlnocí podle Truxy zemřela také žena na silnici R7 u sjezdu na Kvíc po čelní srážce dvou osobních aut. Další dvě ženy se těžce zranily, jednu z nich převezl vrtulník do nemocnice v Praze, druhou odvezla do nemocnice sanitka. Dvě další osoby záchranáři převezli na chirurgickou ambulanci ve Slaném.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečkové záchranáři během pátku zasahovali u 20 dopravních nehod v kraji. V podvečer vyjely dva sanitní vozy a vrtulník k Řevničovu na Rakovnicku. Při nehodě byly smrtelně zraněny dvě osoby a další dvě záchranáři převezli do nemocnic. Navečer se při nehodě na I/3 u odbočky na Konopiště zranilo pět lidí. Jednoho pacienta s těžkým zraněním převezl vrtulník do nemocnice v Praze, další čtyři lidé byli s lehkými až středně těžkými zraněními převezeni sanitními vozy do benešovské nemocnice.

Vydáno pod