V Plzni se srazily dvě motorky s autobusem, jeden motorkář zemřel

Plzeň - V Plzni na konečné MHD na Borech se dnes srazily dva motocykly a autobus. Zatímco jednoho z motorkářů ošetřili lékaři záchranky jen na místě, druhý vážným zraněním podlehl. Viníkem nehody byl zřejmě třiašedesátiletý řidič autobusu MHD. Informovala o tom policejní mluvčí Martina Zoubková.

„Vyjížděl od Borského parku přes hlavní Klatovskou ulici do Kaplířovy ulice,“ uvedla Zoubková. Oba motocykly jely po hlavní klatovské silnici z centra města, ale první už se nestačil autobusu, který vyjel z vedlejší ulice, vyhnout.

„Muž ve věku 27 let měl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková. Druhý, stejně starý motorkář a kamarád zemřelého, který neměl žádná zranění, se po nehodě psychicky zhroutil. Sanitka ho převezla na psychiatrii fakultní nemocnice. V autobusu MHD nebyl nikdo zraněn. Alkohol u řidičů policie ještě zjišťuje.

„Řidič motocyklu, který zemřel, narazil do autobusu čelně. Druhý motorkář svůj stroj položil na bok, když viděl, kam se řítí, což ho asi zachránilo,“ uvedl očitý svědek.