Pražská Legerova ulice zůstane i po roce zúžená

Praha - Pražská magistrála v Legerově ulici zůstane i po roce zúžena na tři pruhy. Před měsícem zachování tohoto opatření doporučil zastupitelský výbor dopravy a úředníci z magistrátního odboru dopravy doporučení definitivně potvrdili, informoval o tom ředitel tohoto odboru Jan Heroudek. Podle něj v zataraseném pruhu vzniknou v budoucnu parkovací místa.

Zúžení magistrály si vymohla radnice Prahy 2, argumentovala špatným životním prostředím v ulici. Se zúžením ale nesouhlasila sousední Praha 4, přes jejíž území automobily do Legerovy projíždějí.

Obě městské části se pak několik měsíců přely, zda opatření pomohlo, nebo ne. Každá si nechala vypracovat studii. Jejich závěry si vykládaly ve svůj prospěch. Nakonec situaci posoudila i TSK, která doporučila opětovné rozšíření. Upozorňovala na to, že kvůli opatření vzrostl provoz na objízdných trasách druhé i čtvrté městské části. Výbor dopravy, v kterém zasedají zastupitelé hlavního města, ale nakonec dal opačné doporučení.

Legerova ulice, kterou každý den projede několik desítek tisíc automobilů, měla být původně zúžena na půl roku. Magistrát nakonec na žádost Prahy 2 rozhodl o prodloužení zkušební doby na rok, aby mohly být posouzeny dopady v různých ročních obdobích.

Plánované zúžení pražské magistrály v Legerově ulici
Zdroj: ČT24