ROPID změní provoz u Říčan

Říčany/Praha – Celostátní změna jízdních řádů 7. března se v Pražské integrované dopravě dotkne zejména Říčan a okolí. Společnost ROPID se rozhodla změnit vedení části autobusových linek. Autobusy lépe obslouží některé okolní obce s centrem Říčan a nádražím, odkud jezdí vlaky do centra Prahy. Na drobné změny se musí připravit také obyvatelé metropole, kde dojde především k drobným časovým posunům.

U Říčan zrychlí ROPID linku 303, která nepojede přes Pacov. Náhradou bude linka 469, která pojede od Světic přes říčanské náměstí a nádraží nově dále přes Pacov do obce Březí. Březí ovšem přijde o linku 428, která pojede přes Strašín. Výrazná změna trasy čeká od 7. března linku 494, většina spojů pojede po trase Strančice, žel. st. – Tehov – Světice – Říčany, náměstí – Říčany, nádraží. Říčanští se dočkají rychlého ranního spojení s Prahou, protože na nádraží nově zastaví spěšný vlak 1830.

Nejvýraznější změnou v pražské MHD bude ukončení provozu autobusové linky 153 (U Libušského potoka – Sídliště Písnice). Podle ROPIDu by ji měly nahradit spoje linky 165. V příměstské dopravě bude zrušena také linka 323 (Černý Most – Radonice), kterou chce ROPID nahradit linkou 367. Část jejích spojů tak bude zajíždět do Radonic.