S-Bahn v Berlíně jezdí a snaží se udržet zákazníky

Berlín – Provozní krize, která komplikovala v druhé polovině loňského roku i na začátku letošního roku provoz městské železnice v Berlíně, skončila. V provozu již je dostatek souprav, které dokáží zajistit dopravu na všech linkách systému S-Bahn ve stanovených intervalech. Společnost S-Bahn Berlin se nyní snaží udržet cestující, jejichž důvěra ve žluto-červené městské vlaky je po sérii problémů otřesena. Majitelé předplatních jízdenek dostanou zpět část peněz, dopravce se ale zaměří i na příležitostné cestující.

Lidé, kteří používají při cestování berlínskou S-Bahn jednotlivé jízdenky, se mohou těšit na říjen a listopad. O víkendech totiž budou jednotlivé jízdenky platit celý den – jako by byly 24hodinové.

Firma S-Bahn Berlin, která je dceřinou společností Německých drah, oznámila, že se výrazněji zaměří na údržbu souprav. Technické nedostatky, které pramenily z omezení prohlídek jednotlivých vozidel, totiž loni dovedly Spolkový drážní úřad k zákazu provozu velké části souprav, které jezdí po městské železnici. Část vozidel musel dopravce stáhnout z provozu a okamžitě opravit loni v červnu, další soupravy přišly na řadu v září. Když se situace téměř stabilizovala, porouchaly se kvůli mrazům motory části vozidel.

Vydáno pod