Český Krumlov chce za evropské peníze opravit dva mosty a lávku

Český Krumlov - Český Krumlov chce za peníze z Regionálního operačního programu (ROP) opravit dva mosty a lávku ve městě. Dotaci se pokusí získat i na modernizaci autobusových zastávek. Všechny stavby přijdou na téměř 31 milionů korun. Nejnákladnější budou práce na mostě Edvarda Beneše, které si vyžádají 14,3 milionu korun. Podání žádostí do ROP schválili v pondělí krumlovští radní, informovala mluvčí radnice Jitka Augustinová.

Opravovat by se měl také Lazebnický most, kde mají práce stát 4,5 milionu korun. Dalších 9,6 milionu korun radnice plánuje na lávku přes Vltavu u Plášťového mostu. Dostat by se mohlo i na výměnu autobusových zastávek. „V první etapě modernizace autobusových zastávek ve městě se počítá s výměnou nebo vybudováním jedenácti nových přístřešků za 2,4 milionu korun,“ dodala mluvčí. Zda město uspělo, to se dozví zřejmě už koncem června.

Regionální operační program NUTS II Jihozápad schválila Evropská komise vloni v prosinci spolu s dalšími šesti regionálními operačními programy pro Českou republiku. Žadatelé z Jihočeského a Plzeňského kraje z něj mohou získat až 17 miliard korun. Nejvíce, asi 5,4 miliardy korun, půjde na rozvoj regionálních silnic.