V Křimicích otevřeli starou křižovatku, lidem se to nelíbí

Křimice (Plzeňsko) - V Křimicích u Plzně se části obyvatel nelíbí opětovné zprovoznění staré křižovatky, kterou nechal otevřít starosta Petr Otásek. Lidem to vadí, protože nedávno vyhráli soudní spor právě o tuto silnici. Nechtějí pod okny provoz, hluk a kamiony. Zprovozněná křižovatka pomůže místnímu úspěšnému podnikateli, kterému chybí silnice k dalšímu rozvoji firmy. Podle odpůrců se starosta otevřením staré křižovatky dopustil zneužití pravomocí veřejného činitele.

Místní, kteří proti puštění provozu na bývalou teď už uzavřenou silnici bojují, zaskočilo dnešní otevření staré křižovatky. Na místo přivolali i policii, aby bagrům v práci zabránila. Přinesli s sebou také několik měsíců staré soudní rozhodnutí.

Podle odpůrců je zprovoznění staré křižovatky proti rozhodnutí krajského soudu. „Jednoznačně černá stavba, tady se není o čem bavit,“ uvedl mluvčí odpůrců Igor Bibko. Starosta Otásek námitky odpůrců odmítá s tvrzením, že křižovatku úředně nikdo nikdy nezrušil, a tak ji obec jednoduše obnovuje.

„To, co se tam dneska odehrává, je návrat k původnímu tvaru křižovatky, která nikdy zrušená nebyla,“ řekl vedoucí stavebně-správního odboru plzeňského magistrátu Jiří Balihar.

Vstup a reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)

Také právní zástupce firmy, které otevření křižovatky umožní vjezd k plánovaným novým halám, starostův postup podporuje. Odpůrci starostu žalují, protože se podle nich dopustil zneužití pravomoci veřejného činitele.