Dopravu v Ústí nad Labem komplikuje uzavírka

Ústí nad Labem - Při průjezdu Ústím nad Labem zdrží řidiče nová uzavírka na silnici podél řeky, která spojuje Děčín s Prahou. Probíhají tam rozsáhlé protipovodňové úpravy. Auta budou muset jezdit po složité objížďce celý týden. Policisté čekají, že provoz ve městě bude houstnout především ve špičkách, a proto začali dopravu řídit sami.

Řidiči se teď musí v Ústí nad Labem obrnit jistou dávkou trpělivosti. Vzhledem k uzavření komunikace od světelné křižovatky U Větruše až po Benešův most došlo v centru města a na Střekově ke zhoršení dopravní situace. Podle policie se řidiči do větších problémů nedostanou, jestliže budou respektovat dopravní značení. „Když využijí objízdných tras řidiči projedou,“ řekla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. Na objížďky je navedou dopravní značky.

Lidé z Ředitelství silnic a dálnic už na začátku avizovali, že za dva a půl roku, které stavba potrvá, budou potřebovat silnici na třicet dní uzavřít. Teď se prvních pár dnů z plánovaného časového limitu čerpá.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)

Ústecký magistrát vítá, že stavba vůbec začala. Ješte nedávno to vypadalo, že kvůli úsporným balíčkům nebudou na protipovodňové úpravy silnice peníze. „Nebudeme tady při každé povodni absolvovat objižďky tohoto typu, jaké jsou tu dnes,“ řekl náměstek ústeckého primátora Jan Řeřicha (ODS).

Po dokončení všech úprav by měla být silnice průjezdná i při pětileté povodni.