Další výrobce vlaků bude mít zpoždění s dodávkou pro DB

Berlín – Již druhý výrobce železničních vozidel oznámil, že nestihne včas dodat elektrické jednotky, s nimiž chtěly od prosince začít jezdit Německé dráhy (DB). Jde o vlaky Talent 2 od Bombardieru, které chtěl dopravce nasadit na regionální vlaky na linkách Cottbus–Lipsko a Cottbus–Falkenberg. Podle informací DB se dodávka jednotek opozdí nejméně o půl roku.

Bombardier sérii elektrických vlaků pro DB sice vyrobil, podobně jako Alstom s jednotkami Lirex 2 ale nestihl včas získat technické oprávnění pro jejich provoz. Od 13. prosince, kdy začne v Evropě platit nový železniční jízdní řád, tak nenastane na regionálních linkách v okolí Berlína výraznější zlom. Dopravu na obou linkách, kde se měly objevit nové Talenty, zajistí DB prostřednictvím obvyklých souprav s řídicím vozem a lokomotivou. Podle informací dopravce se jednotky od Bombardieru objeví v provozu nejdříve s červnovou změnou jízdního řádu.

Německé dráhy již dříve oznámily, že se odkládá začátek provozu elektrických jednotek Lirex 2 od Alstomu. Ty měly jezdit na rychlých regionálních spojích v okolí Mnichova. Nové vlaky ale mají problémy s brzdami, a proto je odmítá schválit německý Spolkový drážní úřad.