Jak pojmenovat čipovou kartu? chce vědět Karlovarský kraj

Karlovy Vary – Karlovarský kraj nadále připravuje zavedení čipové karty pro placení ve vlacích a autobusech regionální integrované dopravy, ale hledá pro ni nové jméno. Dosud se hovořilo o Karlovarské kartě, proti tomu se ale staví zástupci obcí, podle nichž by takový název mohl být zavádějící. Kraj proto vyhlásil soutěž o nejlepší název nové čipové karty. Veřejnost může své návrhy zasílat prostřednictvím internetu nebo soutěžních kuponů do 6. ledna.

„Chceme, aby pojmenování tohoto média vyjadřovalo jeho celokrajskou působnost, vyhlašujeme soutěž o jeho nejvýstižnější název,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil. Název pro kartu vybere pětičlenná komise 7. ledna a navrhovatel názvu potom dostane deset tisíc korun.

Karlovarský kraj se pokusí na zavedení bezkontaktní čipové karty, které má stát 84 milionů korun, získat dotaci z regionálního operačního programu Evropské unie. Podá proto patrně počátkem příštího roku žádost. Pokud uspěje, mohla by být karta pro cestující podle Navrátila k dispozici do dvou let. „Jednání o systému s dopravci ještě neskončila, musíme dotáhnout řadu věcí. Třeba jak to bude s tarify,“ řekl Navrátil.