Skončil monopol mosteckého autodromu, trestné body lze umazat i v Sosnové

Sosnová - Monopol mosteckého autodromu na umazávání trestných bodů pro řidiče skončil. Speciální kurzy se už začaly pořádat také v Sosnové u České Lípy. A další polygony se připravují. O možnost ulevit svému kontu o tři body je zájem. A trestaných řidičů přibývá po desetitisících. Ministerstvo dopravy chce polygony v každém kraji.

Předloňská novela silničního zákona byla často kritizována. Lidem se nelíbilo, že přísným kritériím pro konání kurzů řízení odpovídal pouze mostecký autodrom. Po roční nákladné rekonstrukci už požadavkům vyhovuje také Sosnová.

„Byli bychom rádi, kdyby byl podobný areál v každém kraji České republiky. Ono by to i výrazně snížilo cenu toho kurzu,“ řekl mluvčí ministerstva dopravy Jakub Ptačinský.

Reportáž Milana Brunclíka (zdroj: ČT24)

Sedmihodinové školení přijde v Sosnové na 3900 korun, což je o stokorunu více než v Mostě, kde ale původně stálo přes osm tisíc.

Jenom letos v létě ministerstvo dopravy evidovalo dvě stě tisíc přestupků a také trestných činů, za které řidiči dostávají trestné body. Zájem o kurzy tady na autodromu je velký. Rezervované jsou až do prosince.