Nehodu u Boletic nepřežil jeden člověk

Boletice (Českokrumlovsko) - Srážku osobního a nákladního auta dnes nepřežil u Boletic na Českokrumlovsku jeden člověk. Ve fabii zahynul třicetiletý řidič. Podle mluvčí českokrumlovské policie Michaely Pavlíčkové se automobily srazily před jednou hodinou v ostré zatáčce ve směru na Chvalšiny. Příčinu nehody policisté vyšetřují.

„Starší řidič nákladního vozidla Tatra 815 jel od Chvalšin do Boletic a pravděpodobně nedal přednost osobnímu vozidlu Škoda Fabia, se kterým od Prachatic přijížděl třicetiletý muž,“ uvedla Pavlíčková. Obě vozidla se střetla v zatáčce a náraz fabii odmrštil na stromy vedle silnice. Dechová zkouška vyloučila u řidiče tatry alkohol.

Další vážná nehoda se na Českokrumlovsku stala dnes krátce po druhé hodině u čerpací stanice ve Velešíně. Řidička seatu nedala přednost kamionu, který vezl klády od Kaplice směrem na České Budějovice. Při havárii se těžce zranila dcera řidičky, vrtulník ji přepravil do českobudějovické nemocnice.

Poslední tragická nehoda se na jihu Čech stala v noci na neděli také na Českokrumlovsku. Mladý řidič zemřel po nehodě osobního auta u obce Světlík, spolujezdec byl zraněn lehce. Vůz Škoda Favorit sjel ze silnice do potoka a převrátil se na střechu.