Uvolněný vozík s traverzami zabil protijedoucího řidiče

Uherský Brod (Uherskohradišťsko) – Mezi Uherským Brodem a Polichnem na Uherskohradišťsku se ráno uvolnil vozík od osobního auta a špatně upevněný náklad z něj vypadl do protijedoucího vozu. Kovové traverzy na místě zabily staršího muže a zranily jeho manželku. Kvůli nehodě byla potom zhruba tři hodiny uzavřena silnice II. třídy z Uherského Brodu na Luhačovice a policie odkláněla dopravu přes Bojkovice.

Favorit, z jehož vozíku se uvolnily traverzy, řídil jednadvacetiletý mladík. Podle policie nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, přesto svou lehkomyslností způsobil tragédii. Pětimetrové kovové traverzy naložil příliš ledabyle a navíc jel rychleji, než měl. "Vozík se díky vysoké rychlosti rozkýval. Bohužel v protisměru jelo další osobní auto. Vozík narazil do tohoto auta, náklad se uvolnil, narazil do kabiny," popsal nehodu mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Protijedoucím vozidlem cestoval starší manželský pár. Jedna traverza během zlomku vteřina připravila o život šestasedmdesátiletého řidiče. Zraněnou spolujezdkyni odvezla sanitka do nemocnice.

„Měl odřezanou hlavu. Viděl jsem, že se paní hýbe, tak jsem jí odtamtud pomohl ven,“ uvedl svědek, který pomáhal u nehody.

Z prvotních výsledků vyšetřování vyplývá, že policie mladého řidiče favoritu pravděpodobně obviní z ublížení na zdraví s následkem smrti. Kromě děsivého zážitku by tak pro něho mohla ranní tragédie znamenat až pětileté vězení.

Vydáno pod