Během roku ministerstvo zavřelo jednu STK a 25 emisních stanic

Praha – Ministerstvo dopravy zavřelo zatím během roku jednu stanici technické kontroly a 25 stanic měření emisí. Oproti minulosti tak úředníci zpřísnili dohled nad těmito provozovnami, jejichž práce nezřídka bývá předmětem kritiky. Již od loňského podzimu ministerstvo provozuje centrální dohledový systém nad STK, který umožňuje on-line napojení na všechny stanice. V budoucnu by měla přibýt i možnost kontroly prostřednictvím kamer.

Ministerskou licenci k provádění technických kontrol ztratila pražská společnost STK Jarov. Ta měla provozovnu v areálu jednoho z největších českých prodejců vozidel Auto Jarov. Ten pronajímal stanovišti technické kontroly prostory. „Smlouva s STK Jarov byla ukončena k 30. září. Od 12. října pronajímáme tyto prostory k provozování STK společnosti DEKRA Automobil,“ komentoval situaci prokurista Auto Jarov Pavel Hejda.

Ministerstvo podle Hanzelky STK uzavřelo na podnět policie. „K důvodům se zatím nemohu vyjádřit, protože stále probíhá správní řízení a probíhající spory mi nepřísluší komentovat,“ uvedl.