Brněnský T&L ukáže nový vagon i lokomotivu 109 E

Brno – V rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu probíhá na brněnském výstavišti také pátý ročník mezinárodního veletrhu Transport & logistika. I v době krize je na něm k vidění řada železničních exponátů, přichystána je i jedna premiéra. Většina vystavovatelů na veletrhu transportu a logistiky je z Česka nebo Slovenska, ale prostřednictvím své maďarské pobočky (bývalé DVJ Dunakeszi) se ho účastní mj. také Bombardier.

Na brněnském veletrhu má být poprvé k vidění nově zrekonstruovaný vagon Českých drah – vůz první třídy s restauračním oddílem. Původní lehátkové vozy s bistrem vyrobené v 80. letech ve východoněmecké vagonce WEB Bautzen, z nichž některé prošly drobnější úpravou v 90. letech, nyní zcela zrekonstruovaly slovenské ŽOS Vrútky.

S třetí lokomotivou typu 109 E (tj. drážní řadou 380) tramvají 15T zavítala do Brna plzeňská Škoda. Bombardier je na veletrhu zastoupen ukázkou moderních osobních vozů, které nyní rekonstruuje ze starších vagonů pro maďarskou železniční společnost MÁV-START.