ČD kvůli návštěvě papeže posílí vlakové spoje

Brno - České dráhy (ČD) během zářijové návštěvy papeže Benedikta XVI. posílí vlakové spoje. Na mši na brněnské letiště Tuřany vypraví speciální kyvadlové vlaky a zvláštní rychlíky, které pojedou z Jihlavy a Pardubic. Věřící, kteří pojedou z Brna na mši do Staré Boleslavi budou moci využít přímé vlaky. Speciální vlak do Staré Boleslavi pojede i z Českých Budějovic. České dráhy vypraví během návštěvy papeže v České republice pět zvláštních rychlíků. ČD připravují i desítky dalších posílených vlaků. Ve všech spojích bude platit obvyklé jízdné včetně platných slev, jako jsou jízdenky SONE+ nebo skupinová sleva.

V neděli 27. září vyšlou České dráhy (ČD) na mši papeže dva speciální vlaky z Jihlavy a Pardubic. Rychlíky zamíří přímo bez nutnosti přestupu na nádraží ve městské části Slatina, odkud lze dojít na místo konání mše na letišti v Tuřanech. Firma plánuje posílit i spoje z Ostravy, Olomouce nebo Kyjova. Do Slatiny budou z centra Brna jezdit kyvadlové vlaky. Pro věřící, kteří se chtějí účastnit i pondělní mše ve Staré Boleslavi, vypraví ČD z Brna již v neděli odpoledne dva zvláštní rychlíky.

„Pojedou z nádraží Brně-Slatina přímo do Staré Boleslavi a dohromady nabídnou kolem 2000 míst k sezení,“ řekl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Další speciální vlak pojede v pondělí 28. září z Českých Budějovic přes Prahu přímo a bez přestupu až do Staré Boleslavi. Stejně jako v případě Brna posílí dopravce i další vlaky, například rychlíky z Hradce Králové do Prahy nebo mezi Kolínem a Ústím nad Labem.

Ve všech pravidelných posílených vlacích a také ve vlacích mimořádných bude platit obvyklý tarif Českých drah včetně všech platných slev. Cestující tak budou moci využít v neděli 27. září jízdenky SONE+, v další dny pak jízdenky ČD NET, skupinové a nebo zpáteční slevy a další cenově zvýhodněné jízdenky.

Informace o jízdních řádech zvláštních vlaků budou zveřejněny v nejbližších dnech. Údaje o pravidelných spojích a slevách mohou cestující vyhledat také na internetových stránkách ČD nebo je lze získat na informační telefonní lince 840 112 113.