Škodovka ukázala Superb Combi, vůz představí ve Frankfurtu

Mladá Boleslav - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dnes zveřejnila oficiální fotografie kombi verze limuzíny Superb. S vozem se veřejnost seznámí na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Ještě letos by se auto mělo dostat do prodeje, uvedl mluvčí automobilky Evžen Krauskopf. Vůz je pokračováním modelové řady Superb a navazuje na limuzínu, jejíž současná generace si přibližně rok po uvedení na trh našla více jak 42 000 majitelů. Nový model nabídne zákazníkům prostorný interiér a nadčasový design.

„V současné chvíli finišují přípravy k náběhu sériové výroby v Kvasinách, předpokládáme, že bude zahájena na podzim,“ řekl mluvčí. První modely Superb kombi by se na vybraných trzích mohly objevit ještě do konce roku. Ceny zatím nebyly stanoveny a budou oznámeny později.

Podle redaktora časopisu Auto motor a sport Michala Štengla je uvádění nových modelů jedním z kroků, kterými se dá bojovat proti současné krizi. Štengl očekává, že Superb Combi bude mít objem zavazadlového prostoru kolem 600 litrů a dá se tak odhadnout i užitná hodnota vozu.

Rozhovor s Michalem Štenglem (zdroj: ČT24)

Jako první si bude moci auto důkladně prohlédnout odborná veřejnost na koncernovém večeru VW 14. září před zahájením frankfurtského autosalonu.

Největší česká automobilka letos už jednu očekávanou novinku představila, v červenci se začala prodávat sportovně-užitková Škoda Yeti. Škodovka má poměrně dobrou pozici a celosvětově se jí velmi daří, uvedl Štengl.