Při nehodě na Tachovsku zemřel policista

Sulislav (Tachovsko) - Sedmapadesátiletý policista zemřel dnes na místě spolujezdce při nehodě služebního vozu na Tachovsku. Další tři policisté v autě byli po nehodě zraněni, jeden z nich těžce. Nehodu, která se stala brzy ráno na silnici mezi obcemi Sytno a Sulislav, vyšetřuje Inspekce ministra vnitra. Sedmačtyřicetiletý řidič je podezřelý, že se dopustil trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. ČTK o tom informovala mluvčí ministerstva Hana Malá.

Všichni tři zranění ve věku 35, 48 a 47 let, zaměstnanci policejní správy Západočeského kraje, oddělení doprovodu vlaků, byli převezeni do plzeňské fakultní nemocnice. Podle její mluvčí Renaty Jenšíkové jsou dva zraněni lehce, jeden utrpěl těžké zranění, které si vyžádá dlouhodobé léčení. Všichni zůstávají v nemocnici.

„Čekáme na znalecké posudky, v případu bude nařízena soudní pitva. Alkohol zjištěn nebyl,“ uvedla Malá. Policisté byli na noční směně a plnili služební povinnost. Podle informací ČTK skončil policejní vůz Škoda Fabia combi po projíždění pravotočivé zatáčky v příkopu a přední částí narazil do betonového můstku. „S největší pravděpodobností jel nepřiměřeně rychle a dostal smyk. Auto bylo vpředu i trochu ohořelé,“ uvedl z místa nehody muž, jenž si nepřál zveřejnit své jméno.

Od roku 1990 zemřelo podle mluvčího policejního prezidia Zdeňka Zelenky ve službě 91 policistů, z toho 64 při dopravních nehodách. Nejtragičtější byl rok 1997, kdy přišlo o život deset příslušníků policie. V letošním roce zatím ve službě zahynuli tři policisté.