Při srážce s drezínou se zranil řidič Octavie

Zlín - Střet drážního vozidla s osobním autem Škoda Octavia v části Zlína Příluky zablokoval dnes ráno železniční trať mezi Zlínem a Vizovicemi. Hasiči vyprostili zraněného dvaašedesátiletého řidiče automobilu, který zůstal po nehodě ve vozidle zaklíněn, uvedli mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček a zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková. Podle ní vjel šofér na přejezd, kde se srazil s projíždějícím strojem, který následně vykolejil. Příčinu nehody policisté vyšetřují. Nehoda omezila i provoz na hlavním silničním tahu I/49.

„Řidič vjel z hlavní komunikace na přejezd se světelným znamením, a to v době, kdy tudy projíždělo drážní vozidlo. Došlo ke vzájemnému střetu a k zaklínění zraněného řidiče osobního vozu. Drezína tlačila po kolejích auto asi dvacet metrů před sebou,“ uvedl Mitáček.

Nehoda se stala nedaleko stanice hasičů a profesionální záchranáři tak byli na místě za minutu od výjezdu. Hasiči si k vraku natáhli speciální vyprošťovací zařízení a začali se postupně dostávat do vozu. Po odstřižení dveří bylo uvolněno sevření kolem nohou a zraněný byl vytažen ven. Řidič se záchranáři komunikoval i přes své bolestivé zranění a lehký šok. Po ošetření byl převezen do nemocnice k další péči. Mluvčí krajské záchranné služby Hana Polešáková řekla, že řidič utrpěl pohmožděniny hrudníku a pánve.

Během zásahu záchranářů byla částečně omezena doprava u hlavního silničního tahu I/49 a zastavený byl také provoz vlaků na trati přes přejezd.

Vážnější následky měl dnes ráno střet vlaku a osobního automobilu na železničním přejezdu ve Břvanech na Lounsku. Tři lidé tam utrpěli vážná zranění a vrtulník je přepravil do nemocnice.